Diakonie ČCE Střední Čechy - pobočka Libice nad Cidlinou

Hledáme sestru!

k zamyšlení...

"Berte na sebe břemena jedni druhých, tak naplníte zákon Kristův."

Gal 6,2

Název služby: Evangelický domov pro seniory

Pobytová služba pro seniory s celoročním provozem

Služba je sjednána na dobu neurčitou, což je i obsahem smlouvy o poskytování této služby, která se s žadatelem podepisuje nejpozději v den nástupu do Domova.

MOTTO SLUŽBY: U NÁS JE TO JAKO DOMA

Cílová skupina:

• senioři ve věku od 60 let

Čekací doba:

půl roku až 2 roky

Kapacita:

• 29 lůžek: 6 pokojů jednolůžkových, 5 dvoulůžkových, 3 třílůžkové a 1 čtyřlůžkový

U tří pokojů je společné WC a koupelna, ostatní mají vlastní WC a sprchu. V domově je kromě jídelny i kulturní místnost, kaple, místnost pro aktivizaci a terasa. Máme vlastní kuchyň a prádelnu. Budova se nachází v centru obce, jde o bývalou základní školu, která byla v roce 1996 zrekonstruována.

Cena:

Obyvatel platí za bydlení a stravu (ze svého příjmu - důchodu), s tím že mu dle zákona o sociálních službách musí ještě zůstat kapesné, které činí min. 15% z příjmu - důchodu. Znamená to, že nemůže nastat situace, že by žadatel na platbu neměl. My platbu, když je to třeba, ponížíme a o případném rozdílu se můžeme domlouvat s rodinou či osobou blízkou, která platbu může zcela či částečně dorovnávat do plné výše.

K platbě jsou započítány i poplatky za fakultativní služby Vedle toho ze zákona náleží nám jako poskytovateli celá výše přiznaného příspěvku na péči. Jde o platbu za úkony péče.

Platbu si můžete spočítat podle ceníku pobytových služeb a ceníku fakultativních služeb. Systém placení je shrnut v přehledném grafu zde.

Cíl služby:

Cílem je umožnit seniorům pobývat v důstojném prostředí Domova, nabídnout jim celodenní péči a využití volného času, s tím že podporujeme zachování co nejvyšší míry soběstačnosti a individuality spojené s přirozeným právem na riziko.

Naši sponzoři:

NAZEV WEBU